Vilka är vi?

Idén om att starta ren assistans uppkom när Robert och Lars möttes under ett sommarvikariat. Robert var nyuppflyttad till norrbotten och blev personlig assistent till Lars. Vi pratade mycket men tycktes alltid återkomma till samma sak, vi båda hade en dröm om att starta ett eget assistansföretag.

Med vår erfarenhet som brukare och personlig assistent insåg vi att tillsammans hade vi det bästa ur två världar. Vintern 2016 stod det klart att Ren assistans var ett faktum.

Vintern 2019 fick vi utmärkelsen ”årets uppstartsföretag”, något vi är otroligt stolta över. Utmärkelsen delas ut till företag som framgår med goda exempel och förebilder. Ni kan läsa mer om detta på Norrbottens Affärer eller på Affärer i Norr.

Robert Romanowski

Verksamhetschef Norrbotten

Jag har arbetat som personlig assistent sedan 2007 hos brukare med olika funktionsnedsättningar och åldrar. Under dessa år har jag vuxit in i rollen som personlig assistent och lärt mig att anpassa mig till olika personligheter och familjesituationer. Att arbeta som personlig assistent är inte att bara vara armar, ben eller tal åt en människa
utan även en vän som lyssnar och påminner. Därför är det svårt att utföra arbetet rätt om du som assistent inte fungera ihop med din brukare. Jag lägger stor vikt vid att våra assistenter och brukare trivs med varandras personligheter.

Lars Gustafsson

Verkställande direktör

Jag råkade ut för en dykolycka 1997 och har suttit i rullstol sedan dess. Min första kontakt med personlig assistans var 1998 när jag fick lämna sjukhuset. Efter både bra och dåliga erfarenheter genom åren vill jag nu med Ren assistans forma den personliga assistansen som jag själv alltid velat ha. Det är inte roligt att behöva förlita sig på andra människor för att kunna leva sitt liv. Därför är det extra viktigt att de människor som kommer hem till dig är medvetna och förstår vikten i sin roll som assistent.

Ewa Wasiewicz

Verksamhetschef Stockholm

Jag har min bakgrund som sjuksköterska och chef inom LSS. Jag har alltid varit intresserad av frågor gällande samverkan mellan myndigheter och andra aktörer med den enskilde i centrum. Jag vill vara med och bidra med min kompetens och engagemang till att personlig assistans ska
vara just det: personlig. Att varje enskild brukare syns och att dennes behov ses som unika och
individuella.